tisdag 8 mars 2011

Vit Chokladkaka




Hej alla söta!

Blev så himla sugen på något sött till kaffet, men ville inte springa in på bageriet med sjuk dotter. Så nu efter lunchen tänkte jag göra klassisk kladdkaka, när jag upptäckte att kakaon var slut. Vit choklad hade jag dock i skafferiet...


I boken Kladdkakor hittade jag detta recept.

Vit Chokladkaka

100 g vit choklad
100 g smör
2 dl strösocker
150 g kesella lätt
2½ dl vetemjöl
saft och skalet från ½ citron
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt

Smörj och bröa en form me dlöstagbar kant, ca 21cm i diameter.
Smält chokladen i vattenbad och smöret på svag värme i en kastrull. Rör socker och kesella till en jämn smet. Tillsätt därefter smör och choklad och blanda noga.
Riv citronskalet och pressa därefter ur saften. Blanda ner det i smeten. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt och rör ner i smeten, lite i taget. Häll smeten i formen och grädda ca 25 minuter i 200°.

Smaklig spis! ♥
Kram Mia

1 kommentar:

Birgitta sa...

Verkar jättegod, riktig godiskaka. <3<3 Mamma