lördag 19 april 2008

Middagstips!



Jag har alltid extremt lite tid till att trolla fram underverk i köket på vardagarna. Är sällan hemma före kl.19.00, och då ska man ställa sig vid spisen. Alla är vrålhungriga och då är det bråttom!


Något som jag gör ibland är Lasange, gjord på Barilla´s lasangeplattor som bara kräver 20 min i ugnen! Det brukar vara en hit! :o)






Lasange a´la Villa Humlebo

500g nötfärs
1 gul lök
vitlök efter smak
tomatpuré
krossade tomater med chili
vatten
1 buljongtärning av kalv
salt o peppar
paprikapulver, grillkrydda, oregano

Keldas färdiga ostsås


Tillbehör: färdiga vitlöksbaguetter och tomatsallad.




Gör såhär:


Hacka gul lök o vitlök, bryn tillsammans med nötfärsen. Tillsätt övriga ingr. och smaka av med salt, peppar och kryddor. Varva köttfärssåsen med lasangeplattorna. Toppa med ostsåsen.
Grädda i ugnen, 225 grader i ca 20 min. Efter ca halva tiden kan man lägga in vitlöksbröden i ugnen, så blir allt klart samtidigt!

Snabbt, enkelt och väldigt gott!!



Bilden är privat.

2 kommentarer:

Granne med Selma sa...

Hejsan!
Kul att du lämnade en kommentar inne hos mig! Otroligt vilka tårtor du gör. Dottern har stått bredvid och beundrat också :-)
Kram Sussie

Villa Humlebo sa...

Tack för komplimangen!
Jag tycker det är riktigt roligt att göra tårtor och man kan hitta bilder på mina tårtor lite varstans i bloggen. S se er gärna omkring!

Kram Mia