onsdag 18 juni 2008

Sommardrinkar!

Ramlösa jordgubb-lime & rosévin!

Nu är det ju snart midsommar! Och här är lite olika drinktips, som jag tänker bjuda mina gäster på. Jag gillar när man inte måste ha massa konstiga ingredienser, som man ändå aldrig använder annars... Så dessa drinkar är enkla och goda!Pärondrink!


Lägg i massor med is i ett vackert glas. Häll i 4 cl Absolut pears, fyll upp med Sprite och toppa med en limeskiva. Klart att avnjutas! :o)

Damernas favorit!

Ta ett elegant glas och häll i ca 1-2 msk outspädd Rabarbersaft. Fyll upp med torrt vitt vin, alt. äpplecider som alkoholfritt alternativ. (Vi hamnar ju ofta bakom ratten sen... ;o)) Garnera med en jordgubbe.


Sist men inte minst och ack så viktig,


Barnens Sommardrink!

Lägg i massor med is i en tjusig kanna. Häll i en liten skvätt Saturnus Lemon, därefter Brämhults Lemonad, Fyll upp med Sprite. Rör om lite grann och lägg i några skivor citron och lime.


Mina killar älskar den här drinken och vill självklart också dricka ur några läckra glas!


För er som inte dricker alkohol, finns det massor med recept på alkoholfria och läskande drinkar. Kika in på Systembolagets hemsida! Eller sök på nätet.. :o)
2 kommentarer:

Sjöboden sa...

Tack för dina svalkande tips!
Håller med om det där med ingredienser som står och samlar damm. Bättre när man kan göra enkelt gott av vad man har hemma (nästan).

Ha en skön midsommar

All Things Blue sa...

Mmmm - lækre, læskende drinks. Ha' en rigtig dejlig midsommer!